Web krediti

Web krediti , takozvani „brzi krediti“ postali su odnedavno i deo prakse  u Srbiji.  Ova vrsta kredita se  odobrava za jedan dan i to putem interneta  Prednost u odnosu na klasicne potrosacke kredite jeste u tome sto klijent nema potrebe da ide u banku, vec se ovaj kredit odobrava u prodavnici, uz zahtev koji se popunjava na licu mesta i licnu kartu.  

Mali broj banaka je web kredite uveo u svoju praksu.  

Krediti se odobravaju za kupovinu namestaja, bele i ostale tehnike, kao i za placanje turistickih aranzmana, skolarine i zdravstvenih i drugih usluga. 

Web krediti su ubedljivo najbrzi, najjednostavniji, najfleksibilniji i najsofisticiraniji. 

Cim prodavac uzme podatke iz licne karte i potvrdu o stalnim primanjima, kupac preuzima robu, a banka uplacuje sredstva direktno prodavcu. Da bi se olaksala otplata kredita, uvedena je i opcija da kupac kredit otplacuje preko uplatnica i to u bilo kojoj banci ili posti. 

Postoje dva modela, dinarski bez valutne klauzule i krediti indeksirani u evrima, kupac sam bira broj rata i visinu mesecnih otplata, a prodavac putem interneta prosledjuje zahtev banci, koji se u roku od 15 minuta odobrava, iako kupac nije klijent banke. 

U nekim bankama kazu da klijenti koji se odluce za web kredit ne cekaju ni minut jer banka salje odgovor odmah po prijemu zahteva. 

 Uz odobrenje istog dana i sa samo dva neophodna dokumenta (zahtev i licna karta) ova vrsta kredita je atraktivna za klijenta. Sva komunikacija se obavlja na licu mesta, u prodajnom objektu, dok se zahtev i odgovor salju elektronski, putem web-a.  

Web krediti mogu da se odobre  fizickim licima od 18 do 65 godina; odobravaju se istog dana; klijent moze da ima racun u bilo kojoj banci; rate se placaju na kraju meseca putem uplatnica koje se dobijaju na kućnu adresu ili putem trajnog naloga; sve se obavlja u objektu u kojem klijent kupuje; dinarski kredit od 3 do 48 rata, sa kamatom od 2,5% mesecno (limit od 8.000,00 do 400.000,00 dinara); daje se mogucnost prevremene otplate kredita; kredit moze biti bez ucesca (0%) ili sa ucescem (ucesce odredjuje klijent); kredit je bez ziranata i administrativne zabrane i sa fiksnom dinarskom ratom 

Potrebna dokumentacija za zaposlene: Zahtev za web kredit  popunjava se u preduzeću u kojem klijent  radi, sa obaveznim pecatom preduzeca i potpisom dva odgovorna lica sa naznacenim funkcijama koje obavljaju u preduzecu i fotokopiju licne karte. 

Potrebna dokumentacija za penzionere:Jedan penzioni cek i fotokopija licne karte. 

 

 

 

  Bookmark and Share